Twents Regioteam

Training regioteams

Alle Regioteams trainen om de week op de zondag in hun eigen team/trainingsgroep. Wij hebben kwalitatief goede trainers en zij hebben naast didactische kwaliteiten ervaring als coach. Op iedere groep staat daarnaast een assistent trainer of stagiair (Opleiding Sport en Bewegen), zodat wij ook hen kunnen helpen stappen te zetten als persoon of als trainer.

Elke speelster kan zich ontwikkelen naar een hoger niveau. Dit kan binnen onze eigen aanvullende Master Class Academy of bij het regioplan van FC Twente / Heracles Academie.

Master Class Academy

Bij het Twents Regioteam staat de ontwikkeling van talentvolle speelsters centraal. Onze manier van trainen is er dan ook op gericht om het beste naar boven te halen in elke individuele speelster. Binnen de Master Class Academy draait het uitsluitend om kwaliteit. Het Twents Regioteam heeft verschillende trainers in dienst die specifieke trainingen verzorgen binnen hun eigen specialisme.

Blessurepreventie programma

Voetbalsters die aanvullend op hun verenigingsactiviteiten bij het Twents Regioteam trainen, trainen natuurlijk meer dan de gemiddelde voetbalster. Om mogelijke blessures door overbelasting of vanwege de groeispurt te beperken kent onze organisatie een uitgebreid blessurepreventie programma.

Vroeg signalering

Via specifieke screening door onze samenwerkingspartner Fysiomedics wordt een risicoanalyse gemaakt. Speelsters die in een bepaalde fase over zwakkere lichamelijke factoren beschikken wordt een gericht oefenprogramma aangeboden om klachten in de toekomst zoveel mogelijk te kunnen vermijden.

Kniestabilisatie

Kruisbandletsels komen bij vrouwelijke voetbalsters veel vaker voor dan bij mannelijke voetballers. Door gerichte oefeningen te integreren tijdens de training die de speelster ook thuis kan doen zal de knie sterker en stabieler worden waardoor letsels worden beperkt

Athletic skills Model

Veel topvoetballers hebben naast voetbal ook een andere sport gedaan dat hun sportcarrière positief heeft beïnvloed. Tijdens onze trainingen, met name op vrijdag in onze Master Class Academy, hebben wij een aanbod van verschillende sporten samengevoegd in circuitmodel. De deelnemende speelsters krijgen van professionals dan ook training in andere sporten dan voetbal! Het circuit bestaat uit: kickboks- of taekwondo- , judo-, kracht-, coördinatie-, en stabiliteitstraining. Op de zondag bieden we tijdens de training oefeningen aan waarin onderdelen van de schijf van 10 verwerkt zijn (trappen-schieten- mikken, gooien-vangen-slaan, springen- landen, balanceren- vallen, stoeien- vechten, etc.

Voordeel hiervan is naast dat de sporter completer wordt dat belasting van verschillende spiergroepen bijdragen aan minder blessures, overbelasting en uitval. Het is wetenschappelijk bewezen dat het goed is om zoveel mogelijk verschillende basisvaardigheden te trainen. Dit zorgt voor betere prestaties minder blessures en meer creativiteit.

Regioplan FC Twente/Heracles