Twents Regioteam

Training regioteams

Alle Regioteams trainen om de week op de zondag in hun eigen team/trainingsgroep. Wij hebben kwalitatief goede trainers en zij hebben naast didactische kwaliteiten ervaring als coach. Op iedere groep staat daarnaast een assistent trainer of stagiair (Opleiding Sport en Bewegen), zodat wij ook hen kunnen helpen stappen te zetten als persoon of als trainer.

Elke speelster kan zich ontwikkelen naar een hoger niveau. Dit kan binnen onze eigen aanvullende Master Class Academy of bij het regioplan van FC Twente / Heracles Academie.

Master Class Academy

Bij het Twents Regioteam staat de ontwikkeling van talentvolle speelsters centraal. Onze manier van trainen is er dan ook op gericht om het beste naar boven te halen in elke individuele speelster. Binnen de Master Class Academy draait het uitsluitend om kwaliteit. Het Twents Regioteam heeft verschillende trainers in dienst die specifieke trainingen verzorgen binnen hun eigen specialisme.

Athletic skills Model

Veel topvoetballers hebben naast voetbal ook een andere sport gedaan dat hun sportcarrière positief heeft beïnvloed.  In onze Master Class Academy hebben wij per module van 8 tot 10 weken een andere tak van sport toegevoegd. Spelers worden door toevoeging van een andere sport completer, zo kunnen zij bijvoorbeeld beter vallen, of is de traptechniek of ruimtelijke oriëntatie veelzijdiger ontwikkeld. Een ander voordeel is dat belasting van verschillende spiergroepen bijdragen aan minder blessures, overbelasting en uitval. Het is daarom goed om zoveel mogelijk verschillende basisvaardigheden te trainen. Dit zorgt voor betere prestaties minder blessures en meer creativiteit. De sporten die wij toevoegen zijn o.a. kickboks & rugby.

Regioplan FC Twente/Heracles