Twents Regioteam

Het Twents Regioteam richt zich op de betere voetbalsters in de regio die de drive hebben het beste uit zichzelf te halen. Deze speelsters willen steeds beter worden en zich op een zo hoog mogelijk niveau ontwikkelen. Veel speelsters spelen dan ook bij hun eigen vereniging tussen de jongens en trainen aanvullend bij het Twents Regioteam samen met meiden die dezelfde ambitie hebben en ook een aardig balletje kunnen trappen.

Wij zijn in Oost Nederland de brug tussen het amateurvoetbal en het professionele voetbal. Speelsters kunnen dan ook niet zomaar worden toegevoegd aan een selectie. Hiervoor organiseren wij selectieactiviteiten en stagetrainingen.

Selectieactiviteiten

Jaarlijks, in de maanden april en mei, vinden er selectieactiviteiten plaats. Speelsters van de door ons gevraagde geboortejaren worden dan door verenigingen in de regio aangedragen waarna wij uit een grote groep talentvolle meiden een keuze maken. Meestal worden er circa 100 speelsters aangedragen. Afhankelijk van de ontwikkeling van de speelster heeft zij minimaal een jaar een plekje in het Twents Regioteam.

Stagetrainingen Twents Regioteam

Het kan voorkomen dat speelsters die bij een selectieactiviteit niet geselecteerd zijn vervolgens bij hun eigen vereniging een mooie ontwikkeling doormaken. Zij kunnen dan tussentijds alsnog door de vereniging worden aangemeld. Deze speelsters krijgen dan een tweetal stage-trainingen aangeboden om zich te laten zien waarna zich wellicht alsnog aansluiten.

Heeft u een talentvolle dochter en ligt haar geboortejaar tussen 2014 en 2005? Meld haar dan gerust aan voor een stage-training bij het Twents Regioteam. Na aanmelding nemen wij contact op met de vereniging en/of wij komen langs om haar te zien spelen. De aanmelding is dan ook geen garantie voor een daadwerkelijke stagetraining tenzij de vereniging bevestigt dat deze speelster inderdaad talentvol is.