Twents Regioteam

De stichting Twents Regioteam is een overkoepelend regioplatform voor talentvolle voetbalsters van 8 tot 18 jaar wonende in Twente en iets daarbuiten. Met onze Regionale trainingen en de Twents Regioteam Master Class Academy willen we talentvolle amateurvoetbalsters, aanvullend aan hun clubtrainingen, helpen zich verder te ontwikkelen.

Al jaren maken wij ons sterk voor de talentontwikkeling van vrouwelijke voetballers in Oost Nederland.

Missie en visie

Onze hashtag is onder andere #dreambig! Alles begint met een droom en vervolgens maakt de speelster de eerste stapjes bij de eigen vereniging in haar eigen omgeving. Onze visie is dan ook; helpen meer voetbaldromen uit te laten komen door middel van talentontwikkeling! Namelijk: de speelster zo goed mogelijk helpen in haar ontwikkeling en door haar te helpen de juiste keuzes te maken op weg naar haar droom. Samen kijken wij hoe wij het voor een speelster zo kansrijk mogelijk kunnen maken op hoog niveau uit te kunnen stromen.

Voor de ene speelster is dat op hoog regionaal amateurniveau, terwijl het voor een andere speelster wellicht mogelijk is professioneel voetbalster te worden. Het niveau van speelsters zal, doordat wij ons richten op de ontwikkeling van talent in algemene zin, in onze regio naar een nog hoger plan worden getild.

Onze missie is meiden in de regio een podium te bieden waarop zij zich samen met andere talentvolle meiden aanvullend aan clubactiviteiten verder kunnen ontwikkelen. De ontwikkeling van de individuele speelster staat centraal.

Aanvullend op verenigingsactiviteiten leiden wij speelsters op, brengen wij hen in beeld van de KNVB en BVO’s en zorgen wij voor een goede doorstroom. Zo zijn er ondertussen al 38 speelsters naar een Betaalde Voetbal Organisatie als FC Twente, PEC en Ajax uitgestroomd. Samen sterk voor het meidenvoetbal in Twente en daarbuiten!

Oorsprong

Sinds 2009 is Ilona Loohuis betrokken bij het op de kaart zetten van het meidenvoetbal en talentontwikkeling in de regio. Zij nam waar dat er veel verschil zat in ontwikkelingsmogelijkheden voor speelsters. Het voetballandschap voor het meidenvoetbal is erg divers waardoor er kansenongelijkheid in Twente en daarbuiten was. Ook is de piramide binnen KNVB-selecties vanwege door-selecteren al snel vrij smal terwijl kinderen die afgevallen zijn zich nog steeds verder kunnen ontwikkelen.  Niet altijd waren alle talenten in beeld van bijvoorbeeld het KNVB-Jeugd Plan Nederland. 

Onder de motto’s: ”Geen topsport zonder breedtesport” en “Gelijke kansen creëren ongeacht de omgeving waar je voetbalt” heeft Ilona Loohuis in december 2013 het regionale plan uitgewerkt. Vervolgens hebben de eerste regioteams onder de naam Twents Combiteam in mei 2014 deelgenomen aan een toernooi. Onder andere dit plan leverde Ilona een nominatie op voor de UEFA Hattrick Award. Een goed voorbeeld doet volgen! Ondertussen heeft haar platform ten behoeve van talentontwikkeling en kansengelijkheid ertoe geleid dat er meerdere regionale initiatieven zijn ontstaan.

Organisatie

De dagelijkse organisatie van het Twents Regioteam is in handen van Ilona Loohuis. Ze wordt ondersteund door een bestuur dat bestaat uit 3 andere personen.

De technische commissie bestaat uit twee personen en is verantwoordelijk voor de organisatie van de trainingen en wedstrijden. Daarnaast adviseren zij de verschillende voetbal verenigingen op het gebied van meidenvoetbal.

In totaal zijn er meer dan 20 trainers, geassisteerd door stagiaires betrokken bij de trainingen op de zondag en vrijdag avond, daarnaast assisteren ze tijdens de wedstrijden en toernooien.

Training locatie